Tiroler Steinöl

De Tiroler Fossiele Steenolie is een fossiele olie die gewonnen wordt uit leisteen uit het Karwendelgebergte in het Bächental, gelegen op een hoogte van 1400 meter boven Pertisau in Tirol. Deze unieke fossielhoudende leisteenberg, waar de natuur miljoenen jaren aan gewerkt heeft, is de versteende massa van een ooit lager gelegen zee met levende wezens als vissen, weekdieren, planten, bodemsedimenten, mineralen etc. Het bijzondere van deze Karwendel Fossiel leisteen is, dat de vrijgemaakte olie een meerwaardig organisch gebonden zwavel bevat met een percutane werking (door de huid heen). De steen wordt in ovens verbrand, waardoor een rookontwikkeling ontstaat die via condensatie neerslaat als een ruwe olie, die daarna ter plekke wordt gezuiverd en gedistilleerd tot een goudkleurige olie met een zeer hoog zwavelgehalte (pH waarde 5 à 6).

 

Door een eigen ontwikkelde methode, het sulfoneringsproces, ontstaat er een dikke zwarte wateroplosbare olie die de grondstof vormt voor verschillende producten, allen met hun eigen bijzondere natuurlijke geur en eigenschappen. Zwavel is een in de natuur wijd verspreid element, dat voorkomt in iedere cel van dier en plant. Zwavel is een belangrijk bestanddeel van keratine, een taaie eiwitsubstantie die nodig is voor een goede gezondheid van huid, haren en nagels. 
In ons lichaam vinden we dan ook de hoogste concentratie van zwavel op deze plaatsen. De Karwendel Fossiel producten bevatten veel zwavel dat organisch gebonden is aan fossiele planten -en visrestanten en het gebruik ervan leidt tot voortreffelijk aantoonbare resultaten. In het Engels wordt zwavel dan ook "Nature’s Beauty” genoemd.

 

 Werking: 
• ontspannend, geeft lichamelijke en geestelijke rust 
• geeft energie, is vitaliserend, werkt verkoelend 
• reinigt, ontgift en ontvocht 
• heeft dieptewerking op spieren en gewrichten 
• verbetert de doorbloeding